17 feb 2013

recept: Varkentjes in de modder taart





















Je hebt nodig:
 - een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon)
 - 2x grote reep melk chocola van 200 gr (mag gewoon Jumbo/ AH merk zijn)
 - bekertje (250ml) slagroom
 - vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam of vlaaifruit) en een laag banketbakkersroom, slagroon of botercreme
 - 3x een five-pack KitKat
 - 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein
 - taartzaag of groot mes
 - sate prikker (voor de oogjes van het varkentje)
 - lint
 - plat bord of plank om de taart op te zetten

Van te voren maak je alvast de varkentjes, hier is geen echte werkwijze voor... Wees creatief. :)

Doe de slagroom in een pannetje en zet het op laag vuur.
Blijf roeren tot het net niet kookt.
Breek ondertussen de reep chocolade in blokjes.
Zet als de slagroom bijna kookt het vuur uit en doe in gedeeltes de blokjes chocola erbij.
Goed roeren tot je een gladde massa hebt.
Laat dit afkoelen en dikker worden, af en toe even roeren. Dit kan even duren.

In de tussentijd snij je de biscuit wat je al gebakken hebt in twee lagen en vul je taart met de vulling naar keuze. Hou je taart voorlopig nog even op een broodplank of andere ondergrond wat je makkelijk kan ronddraaien want de zijkanten afsmeren wordt dadelijk een lekkere kliederboel.
Breek de KitKats in tweeën en leg ze klaar.
Kijk hoe het is met het chocolademengsel, als hij ongeveer zo dik is als bijv. vla kun je er de zijkanten mee gaan insmeren.
Gebruik een spatel of de achterkant van een mes. 

Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd ga je de KitKats er tegenaan plakken.
Zet ze dan een klein beetje schuin zodat ze tegen de taart aanleunen. 
Als ze er allemaal omheen zitten doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht. 

Als de rest van het chocolademengsel nog niet vloeibaar is giet je dit bovenop de taart.
Let op, als het nog te dun is gaat door de KitKats heen lopen. 

Zet vervolgens de varkentjes in het nog zachte chocolade en zet in de koelkast

Na een uurtje kun je de taart op een mooi bord zetten en serveren, eet smakelijk! :D

xMaarit.