28 sep. 2011

Home-made brownies

Oeee, brownies. 

Wie lust ze niet, heerlijke zachte brownies.
Als ik er 1 eet, kan ik niet meer stoppen. 
Daarom heb ik zin om het recept van zelfgemaakte brownies in mijn blog te zetten. :D

Wat heb je nodig?

 ♡  150 g pure of bittere chocolade 
 ♡  150 g roomboter 
 ♡  125 g suiker 
 ♡  125 g basterdsuiker (lichtbruine) 
 ♡  1 zakje vanillesuiker 
 ♡  150 g zelfrijzend bakmeel 
 ♡  1/2 theelepel zout 
 ♡  4 eieren (middel groot) 
 ♡  1 eetlepel boter of margarine om in te vetten 
 ♡  1 eetlepel bloem om te bestuiven
 ♡  Vierkante ovenschaal
 ♡  Bakpapier


Bereiding

 ♡  Verwarm de over op 175 ºC of gasovernstand 3.
 ♡  Vet de bakvorm in met boter en bestrooi het met bloem, leg daarna bakpapier op de
      bodem en vet die ook in.
 ♡  Breek de chocola in stukken. 
 ♡  Doe de boter en chocola in een klein pannetje met een dikke bodem water op laag vuur.
      Regelmatig roeren!!
 ♡  Vanaf het begin suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door de chocola roeren. 
 ♡  Dan het bakmeel en zout door het chocola roeren. 
 ♡  Tijdens het roeren, 1 voor 1 de eieren erbij. 
 ♡  Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
 ♡  Zet de bakvorm in het midden van de oven. 
 ♡  Ongeveer 30 tot 35 minuten laten bakken (Nogsteeds 175 ºC).
 ♡  Laat na het bakken, de brownies zo'n 20/30 minuten afkoelen. 
 ♡  Dan zijn de brownies ongeveer wel klaar. Even de randen lossnijden en in vierkanten
      snijden.
 ♡  Lekker brownies eten. :p

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen