
Ze zijn ook ver-schrik-ke-lijk lekker!
De cakepops zijn gemaakt van vermalen chocolate chip cookies en een beetje roomboter. Wij hebben de cakepops met de hand gemaakt. Je kan namelijk ook een bakvorm of een pop
maker gebruiken. We vouwden 6 balletjes, die prikten we op een stokje en zetten we in de koelkast. In de tijd dat de pops koud werden begonnen we alvast met marsepein en fondant decoraties te maken voor de popcakes. We hadden een aantal voorbeelden gekregen, je kon een pinguïn maken, een sneeuwpop, een uil, een muts, een sneeuwbal en een want. Maar je mocht natuurlijk ook zelf iets bedenken. Om de cakeballetjes gaat smelt chocola. Candy melts werden gesmolten en je kon de cakepops 1 voor 1 uit de koelkast halen. Als het te warm wordt, zakken ze in en vallen van het stokje af. Je doopt de popcakes in de chocola en laat de chocola hard worden, zet ze weer in de koelkast.

Je plakt de marsepein en fondant op met iets hardere/ plakkerige smeltchocola of met speciale lijm.
Het is zo leuk om te doen en ze zijn echt heerlijk. Ik zou wel vaker zo'n workshop willen doen. :)
xMaarit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten